Ouder & baby-groep (Speelruimte)

Dit is een ruimte speciaal bestemd voor ouders met baby’s die nog niet kunnen kruipen. Door regelmatig contact met andere ouders in kleine groepen bieden we een rustige en stimulerende ruimte voor zowel ouders als kinderen.

 

In onze warme en veilige omgeving krijgt uw kind de gelegenheid om vrij op onderzoek uit te gaan en te spelen, en zich motorisch in zijn eigen tempo te ontwikkelen. Ouders kunnen ontspannen genieten en observerend hun kinderen mijlpalen in de ontwikkeling zien bereiken. Door de sessies regelmatig te bezoeken, ervaren de ouders dat het plezierig en belangrijk is om in de nabijheid van hun kind te zijn, en leren ze hoe ze hun kind kunnen observeren, en met liefde en respect kunnen benaderen.

 

“Door tijdens de motorische ontwikkeling te leren op de buik te draaien, te rollen, te kruipen, te zitten, te staan en te lopen, leert het kind niet alleen hoe het zich deze bewegingen eigen moet maken, maar leert het ook hoe het iets moet aanleren. Het leert dingen zelf te doen, belangstelling te krijgen, dingen uit te proberen, te experimenteren. Het leert moeilijkheden overwinnen. Het ervaart het plezier en de voldoening die dat succes, het resultaat van zijn geduld en volharding, met zich meebrengen. Ik heb het hierbij natuurlijk steeds over kinderen die niet door volwassenen worden gestimuleerd, laat staan gepusht om een nieuwe beweging uit te proberen. Alleen dan kun je de rust, de diepe concentratie die al het andere buitensluit, het plezier en de voldoening zien die kenmerkend zijn voor het leerproces…Het kind dat op deze manier leert…. wil dat zelfstandig doen, zonder gestoord te worden, op haar eigen manier.” Emmi Pikler

 

Sessies: elke dinsdag 9.30 – 10.30 (niet in schoolvakanties)

Plaats: Bittervoornstraat 71, 7559 BW, Hengelo (OV)

Kosten: € 72,- voor 6 sessies (een gratis proefsessie)

 

Contact/ Proefsessie boeken: karin@flowparenting.nl